HuEUN | MVEHE

Hungarian eUniversity Network | Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat Egyesület

XII. eLearning fórum

| 0 comments

Meghívást kaptunk a XII. eLearning fórum Mobil technológia műhely szekciójába a Lingobee kapcsán, ahol az alkalmazás alternatív használati lehetőségeit és a jövőbeli partnerek bővítését tűztük ki célul.

A műhelyben elhangzó előadások a délelőtti szekciókhoz képest olyan előremutató és izgalmas fejlesztéseket körvonalaztak, mint a megjegyezhetetlen nevű Binokuláris, szabad horizontú virtuális megjelenítő készülék, melyet az MTA SZTAKI és a K+F közösen fejlesztenek, és gyakorlatilag egy szemüvegként viselhető, de a természetes látóterünkbe csak minimálisan behatoló képmegjelenítő készüléket jelöl. A technikai részleteket Holakovszky László mutatta be, míg az oktatási célokra való használatát Márkus Zsolt László egészítette ki egy alapszintű angol tananyagtervezettel. Érdemes időnként a konferencia oldalára visszanézni, hátha hamarosan megjelennek a videók és a prezentációk.  Inspiráló 20 percről van szó.

A geolokációs alkalmazások oktatásban történő használatáról Főző Attila tartott előadást, mely amellett, hogy láthatóan kimeríthetetlen lehetőségeket rejt minden erre nyitott oktató számára, az ARG-vel kapcsolatos motivációs ötletekről nem is beszélve, láthatóan cutting edge területnek számít még a magyar oktatási technikában, bár remélhetőleg nem hosszú ideig.

Papp Gyula egy nagyon hasznos és aktuális újdonságokkal teletűzdelt mobil Moodle előadást tartott, melyben tisztán körvonalazódott, hogy az ausztrálok nagyon komolyan veszik a rendszer mobil eszközökre való portolását, és a 2-es sorozatszámtól már választhatók a telefonra optimalizált felületek is, még ha nem is minden mélységben és képernyőméreten. Az is jó hír, hogy egyre több iOS és Android alkalmazás is épül bizonyos funkciók köré.

Mi a korábban már említett 1.0-ás Lingobeet mutattuk be egy rövid előadás keretében, az új funkciók és működésen kívül inkább a lehetséges partnerépítésre fókuszálva. Több intézmény, több szemszögből nyilvánvalóan számos olyan oktatásban jól használható funkciót és szituációt tudna kitalálni, mely a jövőben segíthetné az alkalmazás további fejlesztését és testreszabását, és nem csak a nyelvtanulás területén válhatna hasznos kiegészítő eszközzé.

A prezentáció a slidehare-en megnézhető, az alkalmazás letöltésével és kipróbálásával kapcsolatos összes információ pedig a Lingobee menüből érhető el.

 

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!