HuEUN | MVEHE

Hungarian eUniversity Network | Magyar Virtuális Egyetemi Hálózat Egyesület

XIV. eLearning Fórum

Az idei konferencia az aktuális oktatástechnológiai témákat tartja szem előtt, így a Moodlemoothoz hasonlóan szó lesz az OER-ről, az új eszközökről és a szokásos hazai jó gyakorlatok bemutatásáról. A keynote-ok tekintetében jelen lesz a Prezi és a Ustream is, illetve Dr. Komenczi Bertalan előadása biztosítja majd a délelőtti szakasz várhatóan magas színvonalát.

header-blogA délutáni szekciók pedig a pedagógus portfóliók részletes bemutatásáról, illetve a tanulás technológia környezetének megújulásáról szólnak majd.

Pár előadás absztraktja:

“Az online, webes tartalom kiterjesztése offline mobil alkalmazás segítségével kulturális örökségvédelmi és turisztikai területen. Az előadás bemutatja a két platform integrációjával kifejlesztett digitális gyűjtemények felfedezési lehetőségeit. A bemutatóban a webes tartalmat egy többnyelvű ikonográfiai gyűjtemény biztosítja, amelynek mobil kiterjesztését pedig a GUIDE@HAND hangos idegenvezető alkalmazás teszi lehetővé.”

– Márkus Zsolt László

“A mesterséges intelligencia használata az IKT által támogatott oktatásban hatékony támogatást nyújthat mind a tutoroknak, mind a tanulóknak, mind a tananyagfejlesztőknek a folyamatok hatékonyabbá tételében. Az I-tutor projekt kifejlesztett egy Moodle platformon, a közeljövőben szabadon elérhető szolgáltatáscsomagot, mely demonstrálja a robotok oktatási felhasználásának lehetőségeit. A kifejlesztett funkciók kísérletet tesznek arra, hogy megfeleljenek a tutorok és tanulók elvárásainak.”

– Zarka Dénes

Az egyelőre nem teljes program elérhető a konferencia oldalán.

Comments are closed.